Ιατρική Κάνναβη

Medical Cannabis

Cannabisativa.gr

'Ολα όσα θέλατε να γνωρίζετε για την Ιατρική Κάνναβη

Τα Video μας !

Η Ιατρική Κάνναβη στην Υπηρεσία της Υγείας του ανθρώπου

Cannabis ante portas (η κάνναβη προ των πυλών) ;

Ιατρική κάνναβη : Σωτηρία ή απειλή ;

“Hannibal ante portas” (o Αννίβας προ των πυλών) φώναζαν έντρομοι οι  Ρωμαίοι το 216 π.Χ. όταν πληροφορήθηκαν ότι ο στρατηγός των Καρχηδονίων Αννίβας (Hannibal) επελαύνει εναντίον τους έχοντας συντρίψει προηγουμένως τις ρωμαϊκές λεγεώνες στη μάχη των Καννών.

Μήπως το ίδιο ισχύει για την Κάνναβη ; Είναι η σωτηρία του ανθρώπινου γένους ή θα το καταστρέψει, δεδομένης της κακής φήμης  ως ναρκωτικού και παραισθησιογόνου που έχει το φαρμακευτικό φυτό Cannabis Sativa ;

Τι ξέρετε για την ιατρική κάνναβη ; Υποψιάζομαι όχι και πολλά !

Ας το εξηγήσουμε λοιπόν με όσο πιο απλά λόγια γίνεται: Το φυτό Cannabis sativa χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Η μία, η ινδική, κοινώς «χόρτο», περιέχει σε μεγάλη ποσότητα την ψυχοτρόπο ουσία τετραϋδροκανναβινόλη (THC). Η κλωστική ή βιομηχανική κάνναβη περιέχει περισσότερο ένα άλλο συστατικό, την κανναβιδιόλη (CBD), η οποία όμως δεν προκαλεί αίσθημα ευφορίας.

Η πρώτη δρα θεραπευτικά σε πολλές παθήσεις και νοσολογικές καταστάσεις,  γι’ αυτό έχει «βαφτιστεί» «ιατρική» ή «φαρμακευτική», ενώ η δεύτερη αποτελεί κυρίως την πρώτη ύλη για την παραγωγή διάφορων βιομηχανικών προϊόντων. Ακόμα, λειτουργεί και σαν διατροφικό υλικό, γιατί, λόγω της περιεκτικότητάς της σε Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, θεωρείται υπερτροφή (superfood) η οποία βοηθά σε πολλά νοσήματα.

Δεν προκαλεί εθισμό !

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της κανναβιδιόλης είναι ότι, εκτός από τις  θεραπευτικές δράσεις σε εκατοντάδες νοσήματα δεν προκαλεί παραισθήσεις ούτε είναι ναρκωτικό, γι’ αυτό και δεν προκαλεί εθισμό, όπως πολλοί  πιστεύουν.

Η ινδική κάνναβη είναι νόμιμη σε πολλές χώρες

Σήμερα στην Ελλάδα λίγοι είναι πραγματικά πληροφορημένοι για τις  φαρμακολογικές και θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης. Η θεραπευτική αξία της ινδικής κάνναβης φαίνεται από το γεγονός ότι πολλές ξένες χώρες έχουν ήδη προχωρήσει στη νομιμοποίησή της. Σήμερα η κάνναβη συνταγογραφείται νόμιμα στον Καναδά, σε 16 χώρες της Ευρώπης και 30 πολιτείες των ΗΠΑ. Στο Ισραήλ, 30.000 ασθενείς χρησιμοποιούν νομίμως κάνναβη για ορισμένες παθήσεις, ενώ στην Ιταλία την καλλιεργεί ο στρατός. Τα θεραπευτικά οφέλη της κάνναβης είναι γνωστά ακόμα και στους απλούς ανθρώπους.

Η παγκόσμια αγορά ιατρικής κάνναβης έχει εξελιχθεί σημαντικά, ώστε αγγίζει σήμερα τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον Καναδά, την Ολλανδία και το Ισραήλ να ηγούνται.

«Θεραπεύει» και ανακουφίζει από πολλές αρρώστιες

Σύμφωνα με χιλιάδες εργαστηριακές και κλινικές έρευνες που έχουν γίνει παγκοσμίως, τόσο η ΤHC, όσο και η CBD, όχι μόνο δεν βλάπτουν την υγεία, αλλά αντιθέτως την βοηθούν. Στον άνθρωπο, η CBD αλληλεπιδρά με τον εγκέφαλό του με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι η THC, που έχει ευφορική χρήση. Καταπολεμά συγκεκριμένα την ψύχωση, την κατάθλιψη, την φλεγμονή και το άγχος και χαλαρώνει, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται για την επιληψία και τον παιδικό αυτισμό.

Είναι η κάνναβη το μέλλον της ιατρικής;

Όπως έχει αποδειχθεί στις κλινικές μελέτες και από την κλινική εμπειρία, η ιατρική κάνναβη βοηθάει σε πολλές παθήσεις και νοσολογικές καταστάσεις (που ξεπερνούν τις 120), όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, το γλαύκωμα, η επιληψία, η κατάθλιψη, η σχιζοφρένεια, η αϋπνία, ο αυτισμός, κ.ά. Ακόμα, καταπραΰνει τον χρόνιο πόνο και δρα υποβοηθητικά σε ορισμένους τύπους καρκίνου, στην παιδική λευχαιμία, μπορεί να ανακουφίσει τους πόνους στο αυχενικό σύνδρομο, τις τενοντίτιδες, την οσφυαλγία, τις αρθρίτιδες, τους «ρευματισμούς», διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα, κ.ά.

THC

Η Ιατρική Κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία ή την ανακούφιση πολλών προβλημάτων υγείας.

 • Promotes relaxation
  Integer sagittis nisi nec tortor fermentum aliquet. Integer non neque tempor.
 • Increases appetite
  Porttitor lorem id, commodo nulla. Nullam sed ultricies erat, nec euismod metus.
 • Fights insomnia
  Morbi porttitor sapien vitae leo scelerisque consequat.
 • Relieves pain
  Integer sagittis nisi nec tortor fermentum aliquet. Integer non neque tempor.
 • Removes headache
  Morbi porttitor sapien vitae leo scelerisque consequat.
 • Improves mood
  Porttitor lorem id, commodo nulla. Nullam sed ultricies erat, nec euismod metus.

Choose your variety type

Etiam condimentum aliquam odio, ut consectetur enim. Nullam metus purus, pharetra quis tempus id, feugiat a augue. Etiam condimentum aliquam odio, ut consectetur enim.

.
.
.
.
.
.

What our patients say

Πολύ καλό!

Κατερίνα

Recent articles