• 84
  • 0

ΚΑΝΝΑΒΙΝΟΕΙΔΗ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΦΥΤΑ

Φυτοκανναβινοειδή, εκτός από την κάνναβη, υπάρχουν και σε άλλα είδη φυτών, όπως η Echinacea purpurea, Echinacea angustifolia, Acmella oleracea, Helichrysum umbraculigerum και Radula marginata.

Τα πιο γνωστά κανναβινοειδή που δεν προέρχονται από την κάνναβη είναι τα λιπόφιλα αλκαμίδια (αλκυλαμίδια) από τα είδη Echinacea, ιδιαίτερα τα cis/trans ισομερή δωδεκα-2Ε, 4Ε, 8Ζ, 10Ε / Ζ-τετραενοϊκό οξύ- ισοβουτυλαμίδιο. Τουλάχιστον 25 διαφορετικά αλκυλαμίδια έχουν ταυτοποιηθεί και μερικά έχουν δείξει συγγένεια με τους CB2-υποδοχείς.

Σε ορισμένα είδη Echinacea, τα κανναβινοειδή εντοπίζονται σε ολόκληρο το φυτό, αλλά περισσότερο στις ρίζες και τα λουλούδια.

Το Yangonin που βρίσκεται στο φυτό Kava έχει σημαντική συγγένεια με τους CB1 υποδοχείς. Οι κατεχίνες του τσαγιού (Camellia sinensis) έχουν συγγένεια με τους ανθρώπινους υποδοχείς των κανναβινοειδών.

Το β-καρυοφυλλένιο, ένα συστατικό του αιθέριου ελαίου της κάνναβης και άλλα φαρμακευτικών φυτών, έχει επίσης διαπιστωθεί ότι είναι εκλεκτικός συναγωνιστής των CB2 περιφερειακών υποδοχέων, in vivo.

Οι μαύρες τρούφες περιέχουν ανανταμίδιο.

Το Perrottetinene, ένα μέτρια ψυχοδραστικό κανναβινοειδές, έχει απομονωθεί από διαφορετικές ποικιλίες Radula.

Τα περισσότερα από τα φυτοκανναβινοειδή είναι σχεδόν αδιάλυτα στο νερό, αλλά διαλυτά σε λιπίδια, αλκοόλες και άλλους μη πολικούς οργανικούς διαλύτες.

Avatar

Author

Κων. Θ. Τέμπος

Ιατρός Ρευματολόγος - Παιδορευματολόγος, Βοτανοθεραπευτής, Ολιστικός Ιατρός, π. Διευθυντής Ρευματολογικής Κλινικής Νοσοκομείου "ΚΑΤ" Κηφισιάς, π. Πρόεδρος Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας, Ιατρικός Συγγραφέας, Λογοτέχνης, Μέλος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Ένωσης Ελλήνων Ιατρών Λογοτεχνών

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *