• 82
  • 0

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΩΟΘΗΚΩΝ

Μελέτη Farrukh Afaq et al, 2006

ü Farrukh Afaq; et al;, Proc Amer Assoc Cancer Res, Volume 47, 2006; http://www.aacrmeetingabstracts.org/cgi/content/abstract/2006/1/1084

ΤΙΤΛΟΣ : Οι υποδοχείς των κανναβινοειδών ως ένας στόχος για τηn θεραπεία του καρκίνου των ωοθηκών (Farrukh Afaq et al, 2006).

ΠΕΡΙΛΗΨΗ : Οι ερευνητές της μελέτης έγραψαν: «Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτων σχετιζόμενων με καρκίνο στις γυναίκες και η πιο συχνή γυναικολογική κακοήθεια.

Ο καρκίνος των ωοθηκών έχει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας, με συνολική πενταετή επιβίωση <30%. Προς το παρόν, υπάρχουν ανεπαρκείς θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση του καρκίνου αυτού και ως εκ τούτου χρειάζεται ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων για την θεραπεία αυτής της νόσου.

Τα κανναβινοειδή, τα ενεργά συστατικά της Cannabis sativa και τα παράγωγά τους, έχουν μελετηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια λόγω των διαφορετικών φαρμακολογικών δράσεων τους, όπως η αναχαίτιση της κυτταρικής ανάπτυξης και η οπισθοχώρηση των όγκων».

Οι ερευνητές αναλύουν τα δεδομένα για την θεραπευτική δράση της κάνναβης στον καρκίνο των ωοθηκών και τονίζουν την ανάγκη για μια νέα θεραπευτική προσέγγιση του καρκίνου αυτού με κανναβινοειδή.

Avatar

Author

Κων. Θ. Τέμπος

Ιατρός Ρευματολόγος - Παιδορευματολόγος, Βοτανοθεραπευτής, Ολιστικός Ιατρός, π. Διευθυντής Ρευματολογικής Κλινικής Νοσοκομείου "ΚΑΤ" Κηφισιάς, π. Πρόεδρος Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας, Ιατρικός Συγγραφέας, Λογοτέχνης, Μέλος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Ένωσης Ελλήνων Ιατρών Λογοτεχνών

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *